Rigtig mange danskere dyrker rullesport både som selvorganiseret sport og i organiserede klubber. Rullesport Danmark har mere end 60 klubber, med medlemmer der dyrker rullesport.

Fitness- & Speedskating er til dem, der vil have sved på panden og eventuelt deltage i rulleskøjteløb. Fitnessskating egner sig godt til begyndere, der vil lære basisteknikkerne. Speedskating er for dem, der elsker fart og vil konkurrere på bane og vej, i stil med cykelløb.

Freestyleskating er for dem, der elsker grinds, hop og ramper i dertil indrettede skateparks og i gadebilledet.

Kunstrullesskøjteløb svarer til kunstskøjteløb på is. Der findes flere kategorier, herunder formationer, show, sololøb og parløb.

Roller Derby er, ligesom skaterhockey, en holdsport med taklinger, men der er et overtal af kvinder i denne populære disciplin. To hold dyster om at overhæle flest gange på en oval bane.

Scoot er løbehjulsdisciplinen, der ofte forbindes med skaterhaller, ramper og gryder.

Skateboard er en disciplin, der normalt har eksisteret i selvorganiserede fora. I 2018 blev  skateboard en del af Rullesport Danmark.

Skaterhockey er hockey på rulleskøjter. Denne holdsport er for dem der elsker en fysisk sport med tacklinger. Skaterhockey findes i forskellige varianter med puk eller bold.

Andre discipliner på rulleskøjter er blandt andet Freestye slalom, hvor deres laves tricks gennem en lige række små kegler og Rollball, der er en holdsport hvor der spilles med en basketball på en håndboldbane.