Skateboard

Sportskomitéen for skateboarding værner om skateboardings særeje og varetager elite- og breddearbejde i Danmark og internationalt.

Sportskomitéen for skateboarding har følgende fokusområder:

  • Elite- og talentudvikling, herunder udvælge og arbejde med talentgruppe.
  • Organisering af officielle konkurrencer, der lever op til internationale standarder i forhold til regler og vurderingskriterier mm.  (herunder Danmarksmesterskab).
  • Repræsentere Danmark i internationale henseender, herunder også i relation til World Skate og OL.

Se kontaktinfo længere nede på siden.

Et skateboard er et kort, smalt bræt med to små hjul fastgjort til bunden af ​​hver ende.

Skateboardere kører på dette bræt for at udføre en serie tricks, herunder hop, grinds, flips og spins.

Skateboarding er Rullesports Danmarks eneste olympiske disciplin, der gør debut til legene i Tokyo 2020.

Der findes forskellige teorier om skateboarding, men det er generelt fastslået, at sporten begyndte i 1940’erne på USAs vestkyst, da metalhjul blev fastgjort til et smalt træbræt. I 1950’erne erstattede plast metal, som det valgte materiale til hjulene, og den første ‘Roller Surfboard’ blev kommercielt tilgængelig, hvilket igen udviklede sig til skateboardet, som vi kender i dag.

I 1980’erne og 90’erne voksende skateboarding med enorm popularitet. Siden slutningen af ​​1990’erne er skateboarding blevet en væsentlig del af gadekulturen.

Der stilles forskellige krav til sikkerhedsudstyr, alt efter hvilket niveau man skater på, men det anbefales at bruge sikkerhedsudstyr.

Hvad er street- og park skateboarding?

Et street skateboardareal kendetegnes ved at være designet med elementer der kan ses i gadebilledet, fx fortov, bænke, trapper og gelændere. I arealerne indgår forskellige designelementer, som transitioner, banks og vinklede hjørner.

Det samme gælder i skateboarding park disciplinen, hvor elementer som transitioner, vinklede hjørner og elementer fra klassiske swimmingpools og halfpipes, udgør banen.

I konkurrencerne udfører deltagerne individuelt sine runs, og bruger forskellige sektioner på arealet, til at demonstrere en række færdigheder eller tricks.

Skateboarding har sit eget landshold!

Landsholdet bygges op af landets bedste konkurrenceudøvende skatere, og der er et særligt fokus på OL-kvalifikation.Vejen til landsholdet kan starte med et medlemskab i den lokale skateboardforening, og derfra gå videre til at konkurrere ved nationale og internationale konkurrencer.

Udtagelse til landsholdet sker ved at organisationen bag landsholdet løbende er opmærksomme på talenter ved konkurrencer, events, på online medier, træning eller via henvisning.

Afhængigt af forbundets økonomi tilbydes der støtte til deltagelse i internationale konkurrencer saml OL kvalifikation samt forskellige andre tiltag der kan hjælpe atleten, såsom fysisk træning, mentaltræning, kostvejledning osv.

Landsholdet ledes af landstræner Troels S. Jørgensen.

Det danske herrelandshold i skateboarding består af 5 + 1 reserve i hver disciplin (park/street)

Det danske kvindelandshold i skateboarding består af 3 + 1 reserve i hver disciplin (park/street)

 

Se den fulde beskrivelse af vejen til landsholdet her!

Resultater – Street

Resultater – Park

Seneste nyt

Dokumenter

Sportskomité

Carlos Veloso-Strange

Formand for sportskomitéen

Rune Glifberg

Økonomiansvarlig

Kim Batiste

Komitémedlem

SkatesportForeningen

Christian Heiring

Suppleant

Skriv til komitéen

OL og Elite