Skateboard

Vi arbejder for at fremme sportslige præstationer, herunder give de skatere, der har talentet og motivationen, muligheden for at nå så langt som boardet bærer.

Sportskomitéen for Skateboard er organiseret under Rullesport Danmark, der samler alle sportsgrene med urethan-hjul.

Som en del af Rullesport Danmark, og hermed Danmarks Idrætsforbund, kan skateboard officielt deltage ved- og organisere internationale konkurrencer.

Sportskomitéen for Skateboard, blev stiftet i maj 2018, og er sat i verden for at arbejde for de sportslige aspekter i dansk skateboarding.

Sportskomitéen for skateboarding værner om skateboardings særeje og varetager elite- og bredearbejde i Danmark og internationalt.

Sportskomitéen for skateboarding har følgende fokusområder:

 • Elite- og talentudvikling, herunder udvælge og arbejde med talentgruppe.
 • Organisering af officielle konkurrencer, der lever op til internationale standarder i forhold til regler og vurderingskriterier mm.  (herunder Danmarksmesterskab).
 • Repræsentere Danmark i internationale henseender, herunder også i relation til World Skate og OL.

Et skateboard er et kort, smalt bræt med to små hjul fastgjort til bunden af ​​hver ende.

Skateboardere kører på dette bræt for at udføre en serie tricks, herunder hop, grinds, flips og spins.

Skateboarding er Rullesports Danmarks eneste olympiske disciplin, der gør debut til legene i Tokyo 2020.

Der findes forskellige teorier om skateboarding, men det er generelt fastslået, at sporten begyndte i 1940’erne på USAs vestkyst, da metalhjul blev fastgjort til et smalt træbræt. I 1950’erne erstattede plast metal, som det valgte materiale til hjulene, og den første ‘Roller Surfboard’ blev kommercielt tilgængelig, hvilket igen udviklede sig til skateboardet, som vi kender i dag.

I 1980’erne og 90’erne voksende skateboarding med enorm popularitet. Siden slutningen af ​​1990’erne er skateboarding blevet en væsentlig del af gadekulturen.

Der stilles forskellige krav til sikkerhedsudstyr, alt efter hvilket niveau man skater på, men det anbefales at bruge sikkerhedsudstyr.

Der konkurreres i en lang række af forskellige discipliner indenfor skateboarding, mest anerkendt er Park og Street. Disciplinerne afvikles for kvinder og mænd.

Park

Et skateboardpark-areal kendetegnes ofte ved at være bygget af beton, med en dybde på en til fire meter. I arealerne indgår forskellige designelementer, som transitioner, spines, vinklede , hjørner,  extensions, escalators, set-back walls og gaps.

I konkurrence udfører deltagerne, individuelt eller i jams, sine runs og bruger forskellige sektioner på arealet til at demonstrere en række færdigheder eller tricks.

Park konkurrencerne afvikles og bedømmes med inspiration fra konceptet Vans Park Series (VPS).

Dommere bedømmer deltagere ud fra følgende:

 • Dedikation og sværhedsgrad
 • Kreativitet og brug af arealets funktioner
 • Kombination af manøvrer
 • Forskellige manøvrer
 • Hastighed, stil, flow og power.

Street

Et streetskateboard-areal kendetegnes ofte ved at være et ”gade-lignende” areal med trapper, gelændere, kantsten, bænke, buninger og banks.

I konkurrence udfører hver deltager individuelt og bruger forskellige sektioner på arealet til at demonstrere en række færdigheder eller tricks.

Bedømmes og afvikles ud fra samme koncept som Street League Skateboarding (SLS).

Eksempel på konkurrenceformat til DM:

 • Kvalifikation afvikles i jams med 3 skatere i hvert heat
 • Finale format: 2 løb + 4 “hammer” tricks efter eget valg
 • Point: 2 løb – bedste løb tæller, 2 bedste hammers tæller, 3 forsøg til hver hammer.

Danmarksmesterskabet i skateboarding afholdes efter Danmarks Idrætsforbunds (DIF) regler, i samarbejde med Anti Doping Danmark (ADD). Antidopingregler er en del af idrættens konkurrenceregler!

Deltagere kan blive indkaldt til dopingkontrol, når de deltager i det officielle danmarksmesterskab.

Hvis du er i tvivl om noget vedrørende medicin, forbudte stoffer eller undtagelser, så kan du læse nærmere på: www.antidoping.dk

Dokumenter

Sportskomité

Øvrige udvalg


Warning: Use of undefined constant WPLANG - assumed 'WPLANG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/rullesport/domains/rullesport.dk/public_html/wp-content/plugins/cookielaw/cookielaw.php on line 13