Roller Derby

Netstrømper og blå mærker

Roller derby er en kontaktsport opfundet i USA. Oprindeligt var det en form for sportsunderholdning, baseret på rulleskøjteløb på en oval bane. Før i tiden sporten både for mænd og kvinder, men nu til dags er den domineret af kvinder.

Roller derby spiller mellem to hold. På hvert hold er der fem medlemmer, der ruller i samme retning rundt på en oval bane. Kampene består af en række serier af korte jams, hvor hvert hold har en “jammer” der scorer point ved at overhæle medlemmer fra det andet hold. De øvrige holdmedlemmer skal forsøge at hjælpe deres jammer, mens de forhindre den anden jammer i at overhæle.

Roller Derby spilles på side-by-side rulleskøjter. Der stilles forskellige krav til sikkerhedsudstyret, men en hjelm er obligatorisk.

Under kampe er indtil flere dommere beskæftiget med at holde øje med deltagerne. Holdets træner lægger den taktisk, som der køres efter.

Med årene bærer Roller Derby præg af at være blevet en etableret sport, hvor deltagerne bærer ens dragter. Tidligere var kampe et populært tilløbsstykke pga. det visuelle udtryk i deltagernes tøj og sminke.

Nyheder

Nationale turneringer i Roller Derby

Navn Dato Sted Invitation Tidsplan Deltagerliste

Dokumenter