24/04/2020 | Nyheder

Danmarks største streetsportklub ligger i Brande: Fik 480 procent flere medlemmer på ét år

TV MIDTVEST har bragt en flot artikel 24.04.2020.

De skriver:

Det er populært at være med i en klub for streetsport i Brande. Faktisk meget populært.

Medlemmerne er væltet ind hos Urban Street Zone i Brande de seneste år.

Faktisk i imponerende stil.

For fra 2018 til 2019 steg antallet af medlemmer med 480 procent. Fra 235 til 1.364.

– Det er fedt. Vi har nogle fede faciliteter. Det er 80 procent af det. Men vi har også et fantastisk fællesskab, hvor vi er gode til at give medlemmerne ejerskab og inddrage dem i, hvordan vores klub skal være, fortæller formand Rune Lyager til TV MIDTVEST.

Klubben er tre år gammel og har medlemmer i alle aldre.

– Den yngste kan rutsje ned ad rampen, den ældste er vist 71 år, uddyber formanden og tilføjer, at størstedelen af Brande-klubbens medlemmer er i aldersgruppen 7-14 år.

Medlemmerne kommer både inden- og uden for kommunegrænsen for at være med i klubben, der lige nu er landets største – målt på medlemstal – inden for streetsport som skate, løbehjul, rulleskøjter, streethockey og -basket.

Andre får millioner – vi lever højt på fællesskab

Ifølge Rune Lyager er der projekter i både Holstebro, Fredericia og Roskilde, der får tilført millioner for at lave lignende tilbud til streetsportsinteresserede.

Klubben i Brande sætter pris på de 300.000, Ikast-Brande Kommune over to år har doneret til udvikling i klubben.

– Vi kan få meget ud af pengene, fordi vi lever så højt på fællesskab og frivillighed. Og den slags kan man ikke købe for penge, fortsætter formanden.

Samtidig betyder det meget for formanden at være frontløber for sporten og være med til at udbrede den.

Og det er netop den ildsjælsmentalitet, der ligger til grund for kommunens bevilling.

– Urban Street Zone er en forening, der virkelig har fuld fart på hjulene og med mange ildsjæle. Som Bevæg Dig For Livet-visionskommune er det rigtig vigtig for os at støtte op om vores engagerede foreningsliv og hjælpe nye sportsgrene med at etablere sig i kommunen, da de kan byde ind med nye sportstilbud til vores borgere i Ikast-Brande Kommune, siger Helle Mathiasen, som er formand for kultur- og fritidsudvalget i Ikast-Brande Kommune.

Den markante medlemsfremgang i Brande afspejler sig også på landsplan. Ifølge Danmarks Idrætsforbund (DIF) oplever Rullesport Danmark ligeledes en tydelig tilgang.

Forbundet er vokset fra 4.637 medlemmer i 2018 til 8.028 i 2019. Altså en stigning på 73 procent.

Se artiklen på TV MIDTVEST her!

Share