09/12/2019 | Nyheder

Dansk dominans til tyske mesterskaber

Danskere tog seks medaljer af guld, sølv og bronze med hjem fra de åbne tyske mesterskaber i freestyle rollerblading.

Ramperne i I-punkt skatehalle i Hamborg var lørdag d. 7. december centrum for det traditionsrige tyske mesterskab i freestyle. Danmark deltog i mesterskabet med en hel lille delegation, da det danske landshold rejste til mesterskaberne i samlet flok. Rejsen afsluttede det første år med et sådant landshold i Danmark.

Foto: Jakob Fälling

“Nogle kørere tog afsted for at prøve sig af internationalt for første gang. Andre kom for at vinde”, siger Rune Lyager, der er formand for freestylekomiteen i Rullesport Danmark.

Og resultaterne skuffede ikke. I juniorkategorien under 16 år tog Danmark både guld og sølv ved flotte præstationer af Bernhards Gregors og Arthur Lyager. I kvindekategorien indtog Helle Christiansen andenpladsen og Amalie Aalbæk placerede sig som nummer tre. I kongeklassen pro vandt Felix Fälling.

Ny i pro

“Det er Felix’ første halvsæson som voksen, for han fyldte 17 år i maj i år. At køre med helt fremme så tidligt er i sig selv imponerende. At han kan hive sejren hjem med så vildt et trick, der aldrig er lavet i hallen før, overgik alles fantasi”, siger Rune Lyager med henvisning til Felix Fällings sidste trick, der satte hallen på den anden ende.

Også Arthur Lyager, Helle Christiansen og Amalie Aalbæk overgik forventningerne, idet ingen af dem har erfaring med at deltage i konkurrencer i udlandet. Bernhards Gregors’ guldmedalje i junior kan ses som en belønning for hans disciplinerede træningsarbejde året igennem. Også de kørere, der fik lidt lavere placeringer, fik værdifuld erfaring med hjem.

“Da vi startede arbejdet med landsholdet i begyndelsen af året var målet at hæve niveauet på både junior, dame og senior. Det er i dén grad lykkedes”, siger Rune Lyager, der nu har sat sig nye mål for 2020.

Mere landshold

“Vi gennemgår elitearbejdet og planlægger året på baggrund af det, vi har lært i det første, spændende år”, siger Rune Lyager og peger på Winterclash i Eindhoven i februar som første store udfordring.

Det er det stævne, der i miljøet bliver set som et uofficielt VM.
“Nu har vi vist, at Danmark er en faktor internationalt. Både nu og i fremtiden”, siger han.

Det danske landshold består af 15 kørere på tværs af alder og køn. I 2019 har de været samlet til fire landsholdscamps, hvoraf en sluttede med konkurrencen i Hamborg. Rune Lyager og resten af sportskomiteen planlægger at videreføre den struktur i det kommende år.

“Vi vil gerne geare lidt op ved hjælp af sponsorater, så vi kan få endnu mere kvalitet i vores landsholdsarbejde og flere internationale erfaringer”, siger han.

Foto øverst: Daniel Clausen

Share