26/04/2022 | Nyheder

Dansk succes til stort speedskatingstævne i Tyskland

Oven på de sidste to års mange aflysninger, var det endelig tid til en af Rullesport DK traditionsrige udlandsture, kunne komme afsted igen.

Gennem mange år, har danskere rejst til Gross Gerau, en mindre by ikke langt fra Frankfurt, til klubbens traditionsrige kriterium, som i 2022 blev afviklet for 44. gang.

Stævnet som er åbent for den absolutte nybegynder, formår også at tiltrække de bedste løbere fra hele Europa og resten af verden. Fra Danmark var der således også seniorløbere fra den absolutte elite, ned til en nybegynder på blot fem år. Selvom de sportslige målsætninger givet vis barrierer fra deltager til deltager, er det fælles for dem alle, at de også deltager fordi stævnet er super hyggeligt, og man mellem alle løbene, således får en masse god samvær med rulleskøjte løbere fra det meste af verden.

Det store stævne indgår også i European Cup, og man kan således forvente, at der i alle klasser, stiller dygtige løbere til start.

Danmark har også tidligere år taget gode resultater hjem, men i år lykkedes det således to løbere at løbe med den overordnede sejr. For Kadet (2008-2009) piger sikrede Luna-Marie Lau (IF FREM Skørping) sig sejren i både det samlede kriterium og Europacuppens langdistance løb.

For Youth (2006-2007) herre, sikrede Magnus Norman Jeppesen sig sejren i det samlede kriterium.

Allerede i den kommende weekend, er der igen Dansk deltagelse i den næste Europa cup afdeling i Geisingen (Tyskland) ligesom der er i de efterfølgende to weekender i henholdsvis Heerde (Holland) og Gera (Tyskland).

Overordnede vindere: Luna-Marie Lau og Magnus Norman Jeppesen

Yngste danske løber: Eliot Lau

Feltet for kadet piger

Fotos: Clas Lau

Share