22/01/2019 | Nyheder

Første landsholdscamp i Freestyle

15 af de bedste danske freestyle rollerbladere var samlet i weekenden 18.-20. januar til landsholdcamp i Brande. Danmark er et af de få lande, der har samlet eliten på denne måde.

Landstrænerens tanker

“Vi gør det for at skabe et miljø og et sammenhold blandt de bedste rollerbladere i landet,” siger den nyudnævnte sportschef og landstræner Scott Quinn, der stod i spidsen for weekenden i samarbejde med to komitémedlemmer fra Rullesport Danmark.

“Tanken er, at alle bliver bedre ved at støtte hinanden. Både under træningen og ude til de store stævner i udlandet,” siger landstræneren og henviser til den fællesskabskultur, der er meget stærk i sporten.

Træner mod stævne

Landsholdssamlingen rummede et bredt udsnit af atleter – børn, unge, voksne, mænd og kvinder – der fik coaching og tips af den skotske landstræner. Undervejs stillede gruppen skarpt på det kommende stævne Winterclash, der afvikles 14.-16 februar i Holland. Her håber sportskomitéformand Rune Lyager, at de danske kørere kan hente medaljer med hjem. Selvom det betragtes som det uoffielle VM og rummer atleter fra mere end 50 nationer.

Et løft til det danske skatemiljø

“Vi er så stolte over danskernes niveau. Men vi er også stolte over deres indstilling til den camp, vi har afviklet. Det var så vellykket, at vi straks går i gang med at arrangere en samling mere efter samme model,” siger Rune Lyager og understreger, at arbejdet med eliten forventes at løfte hele miljøet af atleter herhjemme.

På sigt er det også drømmen, at eliten kan trække nye begyndere til, så sporten kan få flere udøvere.

“Jo bedre vores atleter bliver, jo mere inspirerende blading vil folk opleve i Danmark. Og det vil klart inspirere alle, der kan lide at stå på rulleskøjter,” siger Rune Lyager.

Rullesport Danmarks sportskomité for freestyle planlægger at arrangere i alt fire landsholdscamps i 2019.

Foto: Jakob Fälling

 

Share