25/06/2018 | Nyheder

Det var Kathens…

Ude på landet, i den lille by Kaldred mellem Jyderup og Kalundborg, bor Kathrine Juul Hansen.

Kathrine syr kjoler og dragter og er faktisk rigtig dygtig til det. Derfor har hun mange kunder blandt vores kunstrulleskøjteløbere, men også isskøjteløbere kender Kathrines kjoler. På produktlisten har Kathrine også både klubdragter, showdragter, solodragter, træningsdragter og gymnastikdragter.

De første opgaver

Det var tilbage i 2014, at Kathrine begyndte at sy konkurrencetøj. De første opgaver var dragter til Kalundborg Rulleskøjteklub og siden er Jyderup Rulleskøjteklub og Horsens Rulleskøjteklub også kommet til, som faste aftagere af dragter.

Helt fra begyndelsen

Kathrines datter Emma startede til kunstrulleskøjteløb i Rørby-Værslev Rulleskøjteklub i 2013 og samme år skulle hun bruge en flot kjole til sit første spirestævne. På det tidspunkt vidste familien ikke, om Emma ville fortsætte med at rulle. Derfor var Kathine tilbageholdende med at købe en af de flotte, men dyre, kjoler, der var på markedet. Men så opstod idéen om selv at sy en kjole.

Da Kathrine forhørte sig hos klubbens træner, for at sikre sig at hun selv måtte sy en kjole til Emma, endte det med at hun fik sagt ja til at sy dragter til klubbens 5-6 løbere. Hun blev hurtigt bidt af at sy dragter og som klubben blev større, skulle der bruges flere klubdragter. Emma skulle til endnu et stævne og ville have ny kjole og det ville hendes veninde også… det er små 450 dragter siden nu!

Når kjolerne rammer podiet

Kathine fortæller, at hun hygger sig og slapper af bag symaskinen. Og så synes hun, at det er sjovt at se, hvad børnene får ud det forskellige stof og de forskellige modeller. Ofte har de en helt anden idé med stoffet, end Kathrine havde tiltænkt, da hun købte det. Hun nyder at se sine dragter på gulvet til stævnerne, og føler en vis form for stolthed, når kjolerne rammer podiet.

Ved det seneste DM i Frederikssund havde hun 17 kjoler på gulvet til indmarch og 12 kjoler på gulvet til præmieoverrækkelsen!

Unikke dragter

Kathrines vision er, at alle piger skal være deres egen prinsesse på gulvet og derfor laver hun aldring to ens dragter – altså med mindre det er til Show. Og børnene er selvfølgelig selv med til at bestemme, hvordan deres dragter skal se ud.

Fleksibelt arbejde

En stor del af kontakten omkring dragterne foregår via Facebook. Men ved mange stævner og afslutninger stiller Kathrine en bod op, så folk også kan se tøjet. Desuden ringer klubberne efter Kathrine i god tid inden stævner, så hun kan nå at taget mål til dragterne.

Kort rullekarriere

Tilbage i 90’erne startede Kathrine selv på rulleskøjter, men hun gav hurtigt op, da hun ikke kunne finde ud af at køre baglæns. Så nu er det bare hendes datter der ruller.

Fremtiden

På sigt er det målet at udvide Facebooksiden, der hedder “Det var Kathens…” med udstyr og til endnu flere målgrupper. Og så har hun endnu en virksomhed – “Med-navn-paa.dk” hvor hun broderer navn på alt mellem himmel og jord.

Besøg Kathines Facebookhjemmeside her (WEB).

 

Share