18/02/2019 | Nyheder

Felix vinder Winterclash

16-årig verdensmester

Danmark har fået en ny verdensmester. Ved det uofficielle verdensmesterskab i Freestyle rollerblading har den 16-årige Felix Fälling lørdag aften vundet kategorien Junior. Felix vandt suverænt stævnet Winterclash med et halsbrækkende trick, der fik hallen i Eindhoven, Holland, til at bryde ud i jubel. Winterclash er det største Freestyle rollerbladingevent i verden og har deltagelse af kørere fra 50 lande.

Store forventninger

”Felix har i flere år været vores mest lovende kører. Hans præstation var i særklasse”, siger Rune Lyager, bestyrelsesmedlem i Rullesport Danmark, der organiserer sporten herhjemme.

Ramte topniveau

Selv er Felix Fälling lykkelig efter to dages hårde kvalifikationer og finaleløb. Særligt det mentale pres er stort, når man dyster i så farlige tricks.

”Jeg ramte mit topniveau og satte et vildt last trick. Det var perfekt”, siger den 16-årige Roskildenser.

Hård konkurrence

Ved Winterclash 2019 deltog folk fra 50 lande og publikum var mødt op fra hele verden. I Felix’ kategori, Junior, gik 10 kørere videre fra de indledende runs til finalen, som Felix vandt foran en brasilianer og schweizer. Bernards Gregors kørte også i Junior kategorien og gik også i finalen, men fik ikke podieplads. Hans endelige placering er endnu ikke offentliggjort.

I kategorien Junior havde vi i alt fire kørere med fra Danmark. Desuden konkurrerede to danskere i kategorien Kvinder, to i kategorien Amateur og én kører i Pro kategorien.

Freestyle skating i Danmark

Den flotte placering kommer samtidig med, at sportskomitéen for Freestyle er i gang med at organisere sporten på ny. Det betyder, at de kan støtte op om Felix’ videre udvikling, sammen med en gruppe andre landsholdskørere i flere aldre (m/k). Forhåbentlig kan resultatet også åbne danskernes øjne for sporten.

Felix er en vigtig del af vores landshold, som Scott Quinn står i spidsen for. Skotske Dominic Bruce, der bor i København, har også været tilknyttet landsholdet som hjælpetræner og er en stor inspiration for de unge løbere. Dominic stillede selv op i konkurrencen og blev nr. 2 i Pro kategorien.

Felix’ vej til toppen

Felix’ far, Jakob Fälling, fortæller at sønnen har skatet i seks-syv år. Han træner i Hal 12 i Roskilde, i Copenhagen Skatepark og også i Sk8Laden, da han lige nu går på efterskole i Flakkebjerg tæt på Slagelse.

Ved Ram Jam, der er DM for Freestyle, har Felix flere gange vundet juniorkategorien. I 2018 stillede han op i voksenkategorien, hvilket han gør igen i år.

Det var ikke første gang Felix deltog i Winterclash og heller ikke første gang han kom på podiet. I 2018 tog han nemlig 2. pladsen ved samme konkurrence.

”Han var på sin vis favorit, da han blev nr. 2 sidste år. Men til en finale kan meget gå galt, særligt fordi tricks er så farlige. Et enkelt misset trick kan betyde, at man mister sit fokus – eller evnen til at skate mere! Presset er enormt til dette verdens største stævne” fortæller Jakob.

Præmien

Som vinder af Winterclash modtager Felix 100 Euro, lidt tøj og et trofæ. Men æren er dog klart det vigtigste. For ingen i den internationale freestyle-verden er i tvivl om, hvem en Winterclashvinder er!

Hvad så nu?

Sportskomitéen for Freestyle i Danmark er ved at planlægge ture til flere konkurrencer i 2019. En af mulighederne er FISE i Montpelier sidst i maj (WEB). FISE er en X-games-agtigt event, som det danske hold ikke har deltaget i før.

”Desværre er det begrænset, hvor mange penge vi har til at rejse ud til events. FISE har fire globale events, som er særdeles interessante. World Roller Games ville være godt. Ghetto Games i Riga ville være godt. Der er nok flere…” fortæller Jakob.

Næste år stiller Felix op til Winterclash igen, men denne gang i Amateur kategorien, altså sammen med de voksne.

Felix har nu bevist, at Danmark også i fremtiden tilhører verdenseliten. Miljøet sprudler i København – og særligt Brande, hvor der holdes DM i starten af marts. Internationalt kaster det respekt af sig, at Danmark har så stærk en scene.

Læs mere

Læs mere om det kommende DM Ram Jam her (WEB)!

Foto: David Grant

Share