04/05/2015 | Nyheder

FRISK nåede en milepæl ved dette års EM i Formationsløb

Konkurrencen var hård i disciplinen Juniorformationsløb, så derfor havde Frederikssund Rulleskøjteklub FRISK opsat et realistisk mål for deltagelsen ved dette års EM i show og formationsløb i Bremerhaven.

”Mange af vores konkurrenter er halvprofessionelle, og især lande som Italien, som stiller med 3 hold, er meget dygtige. Vi satsede på en placering i den sidste halvdel af feltet og håbede ikke at blive sidst”, siger formand Frank Davidsen, der sammen med 19 formationsløbere og 2 trænere fulgt af et heppekor på godt 30 pårørende var med på turen.

Allerede ved indskrivningen blev holdet rimelig presset, fordi en af holdets faste løbere ikke fik starttilladelse. Dette skyldtes, at løberen ikke havde dansk statsborgerskab, men kun dansk opholdstilladelse. ”Løberen har boet i Danmark i 7 år, og ingen havde tænkt på, at dette kunne udgøre et problem”, siger formand Frank Davidsen. ”Heldigvis havde vi reserver med, så derfor fik vi hurtigt informeret holdet om ændringen. Men pigerne var tydelig rystede over eksklusionen, så det måtte trænerne mentalt bearbejde med holdet”.

Holdet var udtaget til at deltage i EM af Kunstløbskomitéen under Dansk Rulleskøjte Union (DRsU), fordi DRsU ikke opstiller et landshold i denne disciplin. 2/3 af holdets løbere havde deltaget i sidste års EM, men ellers var holdet rimelig ukendt med, hvor stort et EM er.

”Det ved de nu. Vores mål for holdets deltagelse blev nået, selv om vi fik en placering som nr. 7 ud af 7 hold. Det vigtigste for os var, at holdet løb op til deres bedste og at vores præstation kunne måle sig med vores nærmeste konkurrenter. Holdet leverede varen, og vi var kun en knivspids fra at blive nr. 6”, siger holdets trænere Cathrine von Pein og Laura Hamann.

Der var heller ikke langt op til 5. pladsen, fordi de 5 dommere var uenige om, hvor holdet skulle placeres. Igennem det sidste års træning har der dels været fokus på fysisk træning, opbygning af programmets sværhedsgrad samt at få hjulene til at spinne endnu hurtigere i formationsrækkerne.

”Vi er super glade og tilfredse med vores indsats. Nu skal vi hjem og evaluere, men vi nåede vores milepæl, så der er ingen tvivl om, at vi vil satse på dette hold til næste års EM igen”, fastslår trænerne sammenstemmende.

 

FAKTA om Juniorformationsholdet i FRISK.

Holdet består af 19 løbere i alderen fra 12 – 16 år. Holdet trænes af Cathrine von Pein og Laura Hamann. Tina Børvig er tilknyttet som holdleder og sørger for klargøring af dragter, indkøb af sminke, logistisk backup og mange andre praktiske gøremål. Træningen foregår i hallen på Ådalen Nord.

Der er 16 løbere på gulvet samtidig, og disciplinen kendetegner sig ved, at holdet udfolder sig i forskellige formationer i form af rækker, cirkler, blokke og trin. Målet er at få løberne til at være harmoniske og præcise i formationerne, således at de optræder som én enhed. Disciplinen er publikumsvenlig, da reglerne er fleksible og tillader masser af kreative ideer og musik.

Se mere på FRISK´s hjemmeside www.frisk.dk .

Share