01/05/2017 | Nyheder

FRISK viste gode rulleskøjte-takter ved EM i Formationsløb

Der var godt med spænding og lampefeber til det sidste hos de 18 rulleskøjteløbere fra Frederikssund Rulleskøjteklub FRISK, som netop har deltaget i EM for kunstrulleskøjteløbere i disciplinen ”Juniorformation”. Igennem 1½ år har holdet sammen med deres trænere, Cathrine von Pein og Laura Hamann, forberedt sig grundigt på at skulle i international konkurrence i uvante omgivelser. Masser af timer i træningssalen  og fysisk træning på løbebanen er det blevet til, for man skal hænge i, hvis man vil prøve kræfter med de bedste nationer inden for kunstrulleskøjteverdenen, som især domineres af Italien, Spanien og Portugal.

Lodtrækningen var ikke helt med TEAM FRISK, som fik start nr. 1 ud af 10 hold. ”Normalt vil ingen starte først, men da FRISK er den eneste klub i Danmark, som dyrker formationsløb, er holdet ikke vant til andet. Så vi valgte at bruge startrækkefølgen til noget positivt for holdet”, siger formand Frank Davidsen. Det gav også mere ro på hos løberne, som efter deres programgennemløb kunne sætte sig i hallen og se mange af de andre hold. ”Og den plan virkede åbenbart for vores løbere, for de var helt skarpe, da de fredag kl. 1840 indtog gulvet og levede op til holdets allerbedste”, fortsætter en stolt formand, som selv var med som supporter i Frankrig.

Holdets præstation rakte til en 9. plads med fornemme karakterer og små marginaler til de nærmeste konkurrenter i midterfeltet. ”Herved nåede vi målet for holdets deltagelse, fordi vi skulle leve op til vores bedste og samtidig slå mindst ét hold. Så det er absolut godkendt, og vi er meget stolte over vores piger”, siger holdleder Tina Børvig, som er ”holdets mor” og sørger for, at alt omkring holdet fungerer, hvilket også inkluderer at huske pigerne på at tanke op med væske og energibarer, så de kan være helt klar ude på gulvet.

”Der var stor ros fra mange af de andre nationer og særligt overdommerne, som efter konkurrencen evaluerede vores præstation i en mere uformel dialog med os”, siger cheftræner Cathrine von Pein, som er idekvinden bag koreografi, dragt- og musiksammensætning til Sherlock Holmes. ”Vi har fået meget mere fart på, og teknikken har også fået mere sværhedsgrad. Dommerne fra Italien, Frankrig og Tyskland ville have os placeret på en 5. eller 6. plads, og alene det beviser, at vi sagtens kan være med, uagtet at vi bliver betragtet som outsider i disse sammenhænge”.

Der er EM i show og formationsløb hvert år, og i 2018 foregår det i Nordspanien. ”Til næste EM springer vi nok over med formationen, fordi nogle af vores formationsløbere falder fra pga. alder. Når de runder 18 år, må man ikke være med i juniorformation året efter”, siger Cathrine von Pein og fortsætter: ”Så vi skal i gang med at bygge et nyt hold op omkring et nyt tema, og mon ikke at de bliver klar til EM i 2019”.

I 2018 overvejer FRISK som noget nyt at deltage i EM med 1 eller 2 showhold. Alt afhænger dog af, om holdene bliver EM parate og om Rullesport Danmark giver starttilladelse.

Se en lille film her EM 2017

Eventuelle spørgsmål kan rettes til

Frank Davidsen
Formand for Rulleskøjteklubben FRISK
Tlf. 2275 2804
fldavidsen@gmail.com

Share