18/07/2017 | Nyheder

Malte rullede fra KBH til Tønder

”Turen tog cirka 5 dage. Jeg havde egentlig regnet med en hel uge, men efter de første par dage, blev jeg klar over, at jeg var nødt til at holde lidt igen, så jeg også fik nydt turen og det jeg så. Jeg tog helt klart afsted for oplevelsens skyld, og ikke for at køre stærkt.” Sådan starter Malte Husted fortællingen om hans tur fra København til Tønder. På Rulleskøjter!

Idéen var at rulle fra København til Tønder, hvor han kommer fra

”Det er altid sjovt at køre på rulleskøjter, og det gjorde det kun sjovere, at jeg havde en hel uge til det. Min idé var hele tiden, at rulle fra København til Tønder, hvor jeg kommer fra. En tur på knap 400km, i hvert fald når det er på cykelstier og små landeveje.” Malte har ikke tidligere kørt så lang en tur. ” Jeg har måske rullet 30-50 km på en dag, og der var det ikke fra a til b” fortæller han.

Med sig på turen havde Malte en almindelig vandrerygsæk pakket med det han fandt nødvendigt: telt, liggeunderlag, sovepose, trangia, lidt tøj, en bog, vand, kniv, tandbørste og et håndklæde. Det hele skulle bare være så let som muligt!

Om natten sov han primært i telt, et et-mands telt som ikke vejer mere end lidt over 1kg. En enkelt nat overnattede han i shelter. Han opdagede, at der er utrolig mange fine shelterpladser rundt i landet, når man først får slået øjnene op for det.

Rart selv at kunne bestemme

Malte tog turen alene. ”Jeg følte helt klart at jeg ville få det bedste ud af turen, hvis jeg var alene. Faktisk tænkte jeg ikke så meget over at “invitere” nogen med. Det var jo bare min egen idé jeg ville fuldføre, og jeg syntes det var rart selv at kunne bestemme hvornår jeg gjorde hvad. Hvis jeg ville holde en pause, kunne jeg bare gøre det. Hvis jeg ville køre hurtigt, kunne jeg selv bestemme hvilket tempo – det var ret fedt bare at være lidt alene.”

”Jeg oplevede rigtigt meget på relativt kort tid. Det er noget helt andet at rulle afsted, end at køre forbi i en bil. Ligesom på en cykel, mærker man meget mere det man kører forbi, og ser meget mere.” Malte havde heldigvis fint vejr på turen, så naturen var bare ekstra fed at rulle igennem. ”Jeg blev også overrasket over hvor fedt det var at vågne om morgenen, med flot udsigt og sol, og bare kunne sidde og spise morgenmad helt i fred. Den slags oplevelser havde jeg mange af.”

Mange timer på farten

Selvom Malte rullede 7-8 timer om dagen, fik han ikke ondt i fødderne. ”Jeg er vant til at skate meget, og det er mine fødder vist også. Selvfølgelig fik jeg lidt vabler, det kan vist ikke undgås, når man har skøjter på det meste af dagen, med tung oppakning.”  Der blev tid til nogle korte drikkepauser hvor fødderne også blev luftet og et par længere pauser på de varmeste dage, med tid til en tur i vandet.

Ruten fra KHB til Tønder

Turen fra København til Tønder i Sønderjylland gik forbi Falster, Lolland, fra Tårs med færgen til Langeland, over Tåsinge, forbi Svendborg mod Faaborg, over til Bøjden, med skib til Als, og derfra tværs over Sønderjylland mod Vestkysten.

Skøjterne

Malte kørte på de skøjter, han skater med til hverdag. Mærket hedder RAZORS og er en aggressive rulleskøjte. Det vil sige, at den er beregnet til at lave tricks på i skateparken, eller på gaden, og er egentlig ikke beregnet til at rulle langt på. Skøjten var pimpet med et par tri-frames 125mm hjul fra Skatepro, butikken på Østerfælled Torv, hvor Malte arbejder.

Malte Husted

Malte er 23 år og født og opvokset i Møgeltønder (Tønder), hvor han startede med at skate. Malte har altid kørt meget på rulleskøjter som lille, og efterhånden som han blev 13-14 år begyndte han at interessere sig meget for skating – også skateboard og bmx. Det resulterede i, at han opdagede en genre helt for sig selv, som hedder aggressive- eller freestyle skating. Siden da har han brugt det meste af sin tid på at skate.

At skate i Tønder

Ifølge Malte har der desværre aldrig været gode forhold for skatere i Tønder, så han har altid bygget ting selv, som han kunne skate. Malte har også været en del af et større byggeprojekt, som resulterede i en stor skatehal i Padborg, Sønderjylland. Når han tager hjem til Sønderjylland, er det typisk her han skater. Ellers skater han for det meste over det hele i København, hvor han bor nu.

Anbefaling til alle, der har lyst

”En lang rulletur, med en stor taske på ryggen, vil aldrig være lige til. Men det var heller ikke hårdere end jeg ville anbefale alle der har lyst, til bare at tage afsted. Det er dog vigtigt ikke at glemme oppakningen på ryggen. Jeg har i hvert fald haft mindst 15 kg med, det kunne mærkes i knæ og ankler. Man skal selvfølgelig være i en vis form, for at kunne rulle rigtigt langt – formoder jeg, jeg har egentlig ikke rigtig tænkt så meget over det. Jeg skater jo hver dag, så hverken min kondi eller benmuskler fejler noget.”

Følg Malte på lnstagram og Facebook

Share