31/08/2019 | Nyheder

Klar til EM i kunstrulleskøjteløb

Sommeren har for seks kunstrulleskøjteløbere stået på benhård træning ni gange om ugen, samt ekstra fysisk træning. Grunden er, at de seks løbere, som er en del af Rullesport Danmarks landsholdstrup, er blevet udtaget til Europamesterskaberne i september i Harsefeld, Tyskland.

De bedste løbere i Europa samles i 10 dage, for at konkurrere i mange forskellige discipliner, bl.a. Solo, Figur, Dans og parløb.

Løbere på landsholdet

Asta Nielsen, Nanna Andersen og Victoria Runge løber i Smørum Rulleskøjte Klub (SRK), mens Julie Davidsen, Maria Eirup og Nathalia Tjørnehøj løber i Frederikssund Rulleskøjte Klub (FRISK). Sammen er de alle en del af landsholdet i Kunstrulleskøjteløb under Rullesport Danmark. Pigerne skal alle deltage til EM i solo og vise to programmer hver, bestående af spring, pirouetter, koreografiske sekvenser, trin og elegance. Dragterne er smukke, fyldt med pailletter og er nøje udvalgte og syet så de passer til musikken, de løber til.

Ser frem til EM

Maria Eirup fra FRISK udtaler:

“Det er mit første EM i solo, og da det altid har været en drøm og et mål for mig at blive udtaget, er jeg meget stolt og glad for at kunne sige at jeg er EM deltager i år. Jeg ser meget frem til at vise, hvad jeg kan”.

Hård træning gav pote

Forløbet frem til udtagelsen har været lang og krævende for de seks piger. I januar 2019 blev pigerne kvalificeret til EM-gruppen. Herefter havde de delmål en gang om måneden, hvor de skulle vise, hvad de hver især havde opnået i træningen op til kvalifikationen. Efter danmarksmesterskaberne i slutningen af juni, fik de så beskeden om, at de alle var blevet udtaget til EM. Det er første gang, Danmark deltager med så mange løbere.

Også Asta Nielsen deltager for første gang.

”Jeg glæder mig rigtig meget. Mine forventninger til min deltagelse er at løbe, det bedste jeg kan. Jeg har trænet i hele min sommerferie. De første tre uger mandag-torsdag hver formiddag og hver eftermiddag/aften. Derudover har jeg trænet tre uger på Sardinien i Italien”.

Pigerne har lagt rigtig mange timer i den målrettede træning, som landstræneren, Louise Kastrup, har sat sammen til dem. En træningsplan, de har fulgt fra januar og frem til stævnestart. Victoria Runge deltager for fjerde gang og siger:

”Jeg forventer at levere et niveau og et program, som jeg og min landstræner kan være tilfredse med, da jeg har trænet op til stævnet gennem hele min sommerferie, for at kunne yde mit bedste. Jeg glæder mig til den gode stemning i hallen og til at se de andre deltagers koreografi, så jeg måske kan blive inspireret til at prøve nye ting af, når vi rejser hjem igen og skal træne videre”.

Stort at være blandt de bedste

For pigerne er det meget stort at være blandt Europas bedste rulleskøjteløbere.

”Det er altid en kæmpe oplevelse at se Europas og sågar også nogle af verdens bedste rulleskøjteløbere til en international konkurrence” fortæller Julie Davidsen, som deltager til sit tredje EM. ”Jeg glæder mig til at mærke hele stemningen i hallen og til at stå på gulvet, når mange måneders hårdt arbejde kulminerer på Europas største rulleskøjtescene, og jeg skal vise dem, hvad jeg kan”.

Nanna Andersen (SRK) deltager til sit andet EM i år og håber at det bliver lige så stor en oplevelse i år, som sidste år hvor mesterskabet blev afholdt på Azorerne.

”Det har været et stort mål for mig, at blive udtaget igen i år, og jeg er rigtig stolt over at kunne deltage igen. Jeg håber at jeg kan løbe op til mit bedste niveau og så må vi se, hvad det rækker til af placering”.

Også Nathalia Tjørnehøj (FRISK) deltager for anden gang.

”Jeg håber på at kunne vise en udvikling fra sidste år. Jeg glæder mig selvfølgelig vildt meget til selv at skulle løbe mine programmer, men jeg ser bestemt også frem til at se de andre danske løbere, løbe deres. Det er også altid vildt motiverende at se nogle af de dygtige løbere fra lande som Italien og Spanien, der har et lidt andet niveau end det vi ser hjemme i Danmark”.

Det største hold nogen sinde

Det er Landstræner, Louise Kastrup, der har udtaget løberne.

”Vi har ikke tidligere haft så mange løbere med til et EM i solo. Så jeg glæder mig rigtig meget til at pigerne skal vise, hvad de kan. Vi ligger ikke umiddelbart til at kæmpe om medaljer, men vores primære målsætning er, at vi kan vise, at vi i Danmark stadig kan højne vores niveau år for år”.

Løbere i mange rækker

Stævnet starter d. 31. august og varer til d. 7. september og løberne deltager i forskellige rækker:

  • Asta Nielsen på 14 år deltager i rækken Cadet
  • Maria Eirup og Nanna Andersen begge på 16 år, deltager i rækken Ungdom
  • Julie Davidsen og Victoria er 17 år og løber i rækken Junior
  • Nathalia Tjørnehøj på 19 år løber i rækken Senior.

Følg med live

Følg med via livestream her >> Facebook ”Danmarks Kunstrulleskøjtelandshold – Danish Artistic Roller Skating Team”.

Vi håber at mange hjemme i Danmark vil heppe med på de danske piger, når de går på gulvet i Tyskland.

Share