03/07/2020 | Nyheder

Landshold for løbehjul

Lancerer Danmarks første officielle landshold i scoot

Scootkomiteen under Rullesport Danmark er nu, efter mange måneders arbejde, klar til at lancere Danmarks første officielle landshold i Scoot. Vi har besluttet at lave et landshold bestående af en bruttotrup bestående af 27 unge riders. Vi vil starte stille og roligt ud for at sikre en vis kvalitet og oparbejde en god proces omkring holdet. Vi vil læne os op ad de andre sportkomiteers erfaringer og organisationsbeskrivelser samt følge Rullesport Danmarks røde tråd i arbejdet med eliten.

Fokusområder

Dog er det en sammenlignelig sportsgren, som kræver anderledes og nye metoder og værktøjer, så vi vil derfor starte med simple arbejdsprocesser og gøre egne erfaringer. Forberedelser og selve arbejdet med landshold blev igangsat i foråret af Bastian Mullins og Inge L Hansen, som begge brænder for at synliggøre og optimere Scoot i Danmark.

Vi vil primært koncentrere os om at få en mental og coachende proces i gang for at forberede landsholdets trup til nationale og internationale konkurrencer, samt at arbejde på sammenhold, venskab og social dannelse. Vi vil også tage kræfter ind fra udlandet, der kan hjælpe med processen omkring konkurrence-afholdelse inden for internationale retningslinjer.

I 2021 regner vi med at kunne sende et hold afsted til VM under World Skate i Sydamerika, hvis Corona ikke sætter en stopper for dette. Ud over kvalifikationer til internationale konkurrencer og opnå langt bedre resultater end hidtil, arbejder vi for at synliggøre Scoot hos danskerne og de danske medier, og fremhæve hvad denne rullesport kan og står for. Denne målsætning er vi godt i gang med.

Stort potentiale

I Danmark og i udlandet er sporten meget præget af kommercielle hold og ikke foreningshold som vi kender det fra andre sportsgrene, derfor er et landshold også vigtigt, da det kan samle talentfulde unge, på tværs af kommercielle partnerskaber. Vi har rigtig mange talentfulde kørere i Danmark og Scoot er på vej frem med høj hastighed i udlandet, som en større anerkendt rullesport.

Set up

De ansvarlige for landsholdet er landsholdstræner Bastian Mullins og manager Inge L Hansen. Læs mere om deres baggrund og om hvilke udtagelses kriterier der er for at komme med på landsholdet i beskrivelsen her!

Læs om Lancering af landsholdet 03.07.2020

Share