26/06/2018 | Nyheder

Medaljer ved stort hollandsk stævne

Danmarks Talenttrup for speedskating sendte i weekenden fire unge løbere til stævne i Holland og de kom hjem med flotte placeringer!

Løbene

Stævnet foregik på to rulleskøjtebaner fra fredag til søndag. Fredag blev der afviklet løb på den klassiske 200 m speedskatingbane i Wervershof, mens der lørdag og søndag blev kørt på vejbane i Medemblik.

Talenterne

De fire løbere, Magnus, Luna, Marie og Meik, kørte alle syv løb og startede ud med en flyvende omgang på tid.

Der blev kørt flere forskellige typer løb og distancer fra 405 m til 5000 m pointløb. Luna kørte desuden en behændighedsbane med slalom og alle sluttede af med 100 m sprint.

Resultaterne

Magnus fik en samlet 2. plads og Luna fik en samlet 1. plads. Meik blev placeret midt i sit felt, og Marie mod slutningen af sin gruppe.

Et særligt stævne

Det særlige ved denne type stævne er antallet af løbere, for der er mange børn i alle klasserne, og det giver en helt speciel løbsoplevelse. Der er stor forskel på at køre mod 17 løbere, som Luna gjorde ved stævnet, sammenlignet med deltagerantallet ved lokale stævner, hvor der ofte bare er 2-3 konkurrenter på banen. I Ungdom piger og Kadet piger var der næsten 30 løbere på banen. Så løbets størrelse adskiller sig meget fra det de unge løbere oplever i Danmark. Det samme gælder løbernes niveau, som generet er højere, end i Danmark.

At stævnet er et rent børne/ungdomstævne, med 100% fokus på de unge, gør det bare endnu sjovere for børnene at konkurrere.

Venskab på højt plan

De fire danske løbere kørte sammen ved venskabsstafetten, der gik ud på at køre flest omgange på 30 minutter, og her tog de sammen sejren. Til slut blev de danske løbere interviewet til Hollands tv, hvilket de var ret vilde med.

Stort tillykke!

Share