27/08/2021 | Nyheder

Pressemeddelelse

Lørdag d. 28. august 2021 bliver Køge Skatepark centrum for Danmarks første selvstændige DM i Park & Street Skateboarding for kvinder. I Gule Hal vil man kunne opleve Danmarks bedste kvindelige skatere dyste om DM-titlen, når de udfører spektakulære hop, grinds, flips og spins i fuld aktion.

Der skrives Danmarkshistorie

Tidligere har DM i Park & Street Skateboarding for kvinder (senior) været afholdt sammen med DM i Park & Street Skateboarding for mænd (senior). Men på lørdag d. 28. august afholdes der for første gang i skateboard-sportens Danmarkshistorie et selvstændigt DM for kvinderne (i seniorklassen).

Kvindelige skatere gir’ den gas

‟Det er vigtigt for os at vise, at skateboarding i høj grad også er en sport for kvinder og piger,” siger Matilde Gomes, der selv er skater, og som er med til at arrangere årets DM Park & Street Skateboarding for kvinder på vegne af Rullesport Danmark.

Skateboarding på OL-programmet

Det netop overståede OL i Tokyo, hvor skateboarding var på programmet for først gang, er et godt eksempel på kvindernes indmarch i skateboarding. I Street-konkurrencen var det bl.a. to helt unge piger på blot 13 år, der tog OL-guld og -sølv med hjem til hhv. Japan og Brasilien, da de viste dommerne deres absolut sejeste tricks på et bræt med fire hjul.

Skateboarding vinder frem i DK

‟Skatebording er generelt en sport i fremgang herhjemme, hvor disciplinen alene fra 2018 til 2020 har haft en medlemsvækst på 171 pct. – dvs. en medlemsfremgang fra 991 udøvere i 2018 til 2690 udøvere i 2020. Og kvindelige skatere er en betydelig del af denne fremgang,” siger Matilde Gomes.

Danmarks bedste juniorpiger og -drenge under 13 år

De helt unge piger og drenge – under 13 år – kommer også til at dyste om de officielle DM-titler i hhv. Park & Street Skateboarding inden for deres aldersgruppe i Køge d. 28/8.

DM-programmet

08:00-09:00 Opvarmning Drenge Park + opvarmning street drenge

09:00-10-00 Kvalifikation Drenge Park

10:00-10:30 Finale Drenge Park

 

10:30-12:30 Kvalifikation Drenge Street

12:30-13:00 Finale Drenge Street

 

12:00-13:00 Opvarmning Pige Park

13:00-14:00 Kvalifikation Pige Park

14:00-14:30 Finale Pige Park

 

13:30-14:30 Opvarmning Pige Street

14:30-15:30 Kvalifikation Pige Street

15:30-16:00 Finale Pige Street

 

15:00-16:00 Opvarmning Kvinde Park

16:00-17:30 Kvalifikation Kvinde Park

17:30-18:00 Finale Kvinde Park

 

17:00-18:00 Opvarmning Kvinde Street

18:00-19:30 Kvalifikation Kvinde Street

19:30-20:00 Finale Kvinde Street

 

(Vær forberedt på evt. ændringer i tidsplanen, som afhænger af antallet af tilmeldinger og eventuelle Covid-19 restriktioner)

Konkurrencerne bliver afholdt i et format godkendt af organisationen World Skate og The International Rulebook of Skateboarding følges.

Fakta

I skateboarding konkurreres der i en lang række af forskellige discipliner. Mest anerkendt er disciplinerne Street og Park. Et street-skateboard areal kendetegnes ved at være designet med elementer, der kan ses i gadebilledet, fx fortov, bænke, trapper og gelændere. I arealerne indgår forskellige designelementer, som transitioner, banks og vinklede hjørner. Det samme gælder i skateboarding park-disciplinen, hvor elementer fra klassiske swimmingpools udgør banen, også kaldet bowls.

Konkurrencerne afvikles for senior kvinder og mænd samt for junior piger og drenge under 13 år. I konkurrencerne udfører deltagerne individuelt sine runs, og bruger forskellige sektioner på arealet til at demonstrere en række færdigheder eller tricks.

Hvem kan stille op til DM Park & Street Skateboarding i Køge?

DM i Køge er for senior kvinder i alle aldre og juniorpiger og -drenge under 13 år.

Bedømmelse

Dommere bedømmer deltagere ud fra følgende:

  • Sværhedsgrad og variation af tricks
  • Kvaliteten i udførelsen af tricks
  • Brug af arealet/ brug af elementerne i parken
  • Flow og ”consistency”
  • Repetition af tricks

I street har deltagerne to kvalifikationsruns af 40 sek. Seks deltagere avancerer til finalen. I finalen køres det olympiske format 2-5-4. To runs, fem bedst trick-forsøg, og de fire højeste scores udgør scoren til det samlede resultat. Der afvikles med live scores, så deltagere kan følge med på storskærm i løbet af konkurrencen.

I park bowl har deltagerne to kvalifikationsruns af 40 sek. Seks deltagere avancerer til finalen. I finalen har deltagerne tre runs af 40 sekunder.

For yderligere information om konkurrenceregler og afviklingsformat se mere på: https://www.rullesport.dk/hvad-er-rullesport/skateboard/

Øvrige information og krav til deltagerne

  • For at kunne deltage i DM, skal der fremvises negativ corona-test efter retningslinjer fra regionen.
  • I park-disciplinen skal alle bære hjelm.
  • Deltagelse i danmarksmesterskabet kræver medlemskab af en klub/forening under Rullesport Danmark.
  • Deltagere i danmarksmesterskabet kan blive indkaldt til dopingkontrol.
  • Konkurrencen afvikles efter officielle regler – godkendt af World Skate.

Hvor foregår DM i skateboarding?

Danmarksmesterskabet i Street- og Park Skateboarding for kvinder (senior), og juniorer (hhv. piger og drenge) under 13 år finder sted i Køge Skatepark, Gule Hal, Strandpromenaden 1, 4600 Køge. Gule Hal er en 1.200 m2 stor hal, der indeholder et imponerende street-areal, en mini rampe og en gennemført bowl.

Street og Park/bowl arealet er åbent for træning onsdag, torsdag og fredag før DM for tilmeldte deltagere.

For yderligere information eller billeder i høj opløsning, kontakt venligst:

Arrangørerne: DM-gruppen på e-mail: Dmskateboard@rullesport.dk, eller Matilde Gomes på 40336440 (gerne via SMS, så ringer hun straks tilbage).

Foto: Sofie Ekerdine

Share