12/09/2017 | Nyheder

Reportage fra EM Masters Maraton i Engadin

FB flyder over af kommentarer til weekendens EM Inline Maraton, der blev afviklet i Engadin, Schweiz, trods virkeligt dårligt vejr. Vi havde en lille gruppe danske løbere afsted og Thomas Collin fra Greve Trim har sendt en kort reportage fra turen i sidste weekend. God læselyst!

“En del af den danske mastertrup i speedskating var i sidste weekend afsted for at køre maraton til EM Master i Engadin, Schweiz. Vi var otte løbere afsted til dette spændende arrangement, heraf to debutanter i EM sammenhæng, samt Klaus Hestkjær som coach, fotograf m.m.

Vi ankom alle til Engadin i løbet af fredag og lørdag og blev efterhånden indkvarteret på et par gode hoteller. Lørdagen blev brugt på at falde til og på at betragte de fantastiske omgivelserne, både til fods og på mountainbike. En ting vi også prioriterede var at tjekke ruten. Vi fik samlet alle de daske løbere og kørt ruten igennem i bil og undervejs blev forskellige mulige taktikker gennemgået, så vi var klar til morgendagens løb.

De fælles forberedelser, som afhentning af startnumre og udlevering af de rød-hvide unionsdragter, blev klaret i løbet af eftermiddagen og løberne havde herefter tid til at gøre de sidste forberedelser hver for sig – og vi krydsede alle fingre for at vejrudsigterne ikke ville holde stik. De havde nemlig lovet slud og sne til om søndagen!

Søndag morgen vågnede vi op til… SNE, slud og temperatur på 0°C!! Trods skepsis blev vi hentet i busser og kørt op til Maloja, hvor ruten startede og allerede kl. 9.00 gik starten for de første løbere, efterfulgt af resten ét minuts mellemrum.

Vejene var meget våde, men med overraskende godt greb og vi kom alle godt afsted. På grund af det meget kolde vejr faldt krops-temperaturen hos alle i takt med at tiden gik og undervejs måtte en del løbere udgå af løbet på grund af underafkøling, heraf også tre danskere. En dansk løber havde et styrt, der dog ikke gav alvorlige skader og den største modstander denne dag var kulden.

Næsten alle kom i mål og i rimelige tider, nogen mere forfrosne end andre. Det danske team høstede to 3. pladser til Lis Foldager og Benny Orloff, en 6. plads til debutanten Ida Svane Strange, en 9. plads til Maria Carstensen og en 31. plads til Thomas Collin. Tre løbere udgik på grund af kulden. Rigtig flot kæmpet af alle.

Løbet var rigtig godt arrangeret og der var taget forbehold for alle forhindringer. Ruten var med god asfalt og masser af fart, der var kommet bedre til sin ret i tørvejr.

Alle er kommet godt hjem og vi er ved at være tøet op igen, så vi kan blive klar til Berlin Maraton d. 23. september! Tak for en super god tur alle sammen.”

Fotos: Frank Depping

Share