04/11/2021 | Nyheder

Til EM i vilde tricks på ramper!

Rulleskøjteløberen Felix Fälling repræsenterer Danmark ved det officielle Europa-mesterskab i vilde tricks på ramper. Det markerer hans tilbagevenden til verdenseliten

 

Der er dansk deltagelse i weekenden 5.-7. november, når det officielle EM i Roller Freestyle afvikles i Valencia, Spanien. 19-årige Felix Fälling er Danmarks repræsentant, og med et uofficielt verdensmesterskab som junior i bagagen er der gode chancer for, at Felix får en god placering.

 

Felix er en inspirationskilde for det internationale miljø af rollerbladers, og han er en rollemodel for de unge danske bladers, siger Rune Lyager, Rullesport Danmarks sportskomité for Freestyle, som står bag udsendelsen af køreren.

 

Landstræner Anders Hauerholdt supplerer:

Felix tilhører verdenstoppen lige nu, og vi er stolte af, at Danmark kan være med på det her niveau. Han kvalificerer sig konsekvent i top ti i de store internationale konkurrencer, og det er resultat af et langt, hårdt arbejde fra Felix og hans bagland, siger Anders Hauerhold.

 

Rulleskøjtemiljøet er først nu lukket op igen efter coronakrisen. For Felix Fälling markerer Europamesterskabet mest af alt en tilbagevenden til det internationale miljø af rampekørere. Indenfor den sidste måned har den danske kører landet en tiende- og en tredjeplads i konkurrencer i Frankrig og Holland.

 

Det er magisk at være tilbage. Jeg elsker den her sport og de her konkurrencer så meget, siger han om idrætsgrenen, der kombinerer præcision, fare, høj hastighed og stil.

Til dagligt dyrker han sporten i Hal 12 i Roskilde, hvor han også er frivillig.

 

Det er første gang, en dansker deltager ved et officielt mesterskab under verdensforbundet WorldSkate, som kun én gang før har afviklet en disse verdensomspændende begivenheder.

Jeg er stolt af at repræsentere Danmark og placere det danske flag på deltagerlisten. Jeg drømmer om at placere Dannebrog i top tre, siger den danske kører.

 

Felix Fälling sender updates fra stævnet på Hal 12s instagram @hal12_ weekenden igennem med start ved kvalifikationen torsdag.

 

Felix Fälling er støttet af Roskilde Kommunes Eliteidrætspulje, Rullesport Danmarks Sportskomité for Freestyle samt Skatepro og Iqon

 

Share