21/03/2019 | Nyheder

Vellykket og kæmpe stort DM i løbehjul

I weekenden 16.-17. marts afholdt sportskomitéen for Scoot mesterskaber i løbehjul. Som en del af Rullesport Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) var konkurrencen det officielle danmarksmesterskab i 2019.

Ny sport under opbygning

Løbehjulsporten er en ny sport indenfor dansk idræt. Men samtidig er den, sammen med andre typer af rullesport, en af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark.

Tidligere har der ikke været den store interesse i at organisere sporten, men med den stigende interesse for løbehjul herhjemme, er der opstået et behov for at have officielle regler og retningslinjer. Sportskomitéen har taget hul på det store arbejde, der ligger i at løfte sporten, så der bliver skabt bedre rammer og mulighed for udvikling af sporten i Danmark. Kørerne vil nemlig gerne kunne konkurrere på internationalt niveau.

De dygtigste dommere til de dygtigste danskere

I løbehjulssporten kender alle hinanden og kørerne samler sig om skatehaller og skatebutikker. Der var derfor vigtigt for arrangørerne af DM at hente uvildige dommere ind til konkurrencen. Der blev fløjet dommere ind fra England, Norge og Schweiz, for at kunne bedømme og vurdere børnene ud fra europæiske standarder og bedømme dem objektivt.

De parametre, som dommerne vurderer kørerne på, er bl.a. antal tricks, sværhedsgrad, kompleksitet, originalitet, brug af hele parken og stil.

Venue

DM blev afholdt i Urban Street Zone i Brande (USZ). Foreningen, der både rummer løbehjul, bladers og skateboard, har vundet priser for at være den bedste forening og kom også i top 3 i kampen om at blive kåret som Årets Forening i Danmark 2019.

Anerkendelsen er fuld berettiget. Ved DM i Scoot stillede foreningen med mere end 20 frivillige. Formanden Rune Lyager er én af de frivillige, der var med til at stifte USZ og han er meget stolt af at man har valgt netop USZ til afholdelsen af sådanne store konkurrencer. Rune arbejder på at gøre USZ til et endnu bedre sted for de unge talenter.

”Jeg har mange planer og drømme for USZ og brugerne af hallen”, siger Rune, der altid har brugt sin fritid på rulleskøjter. Og hans børn følger trop, ligesom mange af de andre frivilliges børn.

Sportskomitéen

Sportskomitéen for Scoot under Rullesport Danmark er en gruppe af frivillige fra hele landet, der arbejder for at løfte og støtte løbehjulssporten i Danmark og de har store ambitioner fortæller Inge L. Hansen, som er én af kræfterne bag komitéen.

Lars-Henrik Engel er også med i komitéen og ejer Scootmekka i Brande. Han har sit eget team bestående af 12 ridere, der også deltog i DM. Lars-Henrik fortæller, at han er lykkelig over, at komitéen har været med til at skabe rammerne for så mange unge mennesker, der dyrker deres lidenskab på så højt et niveau. Det er med til at udvikle dem i en positiv retning.

Et alternativt tilbud

Sporten er et super godt alternativ til at bruge fritiden stillesiddende foran en computerskærm og den tiltrækker mange af de børn og unge, som ikke har fundet sig til rette i en fodboldklub eller gymnastikforening.

Løbehjulsporten er en actionsport og kendetegnes ved, at man som udøver selv må udvikle og hente inspiration til sporten. De unge lærer af hinanden på tværs af alder og evner. Så selvom det er en solosport, findes en utrolig holdånd og opbakning til hinanden.

”Sporten rummer alle typer af personligheder og er et rigtig godt fristed for unge. De venskabsbånd, der knyttes her, er helt uvurderlige og med til at give børnene et fællesskab og også en selvværdsfølelse, man ikke finder i mange andre sportsgrene”, siger Bonny O. Madsen, der ejer skatebutikken Mills i København og har foreningen Mills Skate og Event.

Det største mesterskab

Ved DM i Scoot deltog 137 unge mennesker ketagorierne Pro, AM, U14 og U11. Frederik Giese, der ejer Scootworld i Hellerup, har været med i planlægningen. Han fortæller: “Én af grundende til at vi har kunne afholde så stor en konkurrence, er den økonomiske støtte fra Rullesport Danmark og de mange sponsorer der har bakket op. Dette er vi utrolig taknemmelige for”.

Scooterfar Morten Cortsen supplerer:  ”For mig og min søn er dette en livsstil, som rækker langt ud over det ‘at gå til noget’. Den værdi som sporten skaber, og de bånd, der dannes på tværs af hele Danmark, gør at jeg med glæde alle mine kræfter i det”. Scooterfar er komiteens talerør hos Rullesport Danmark og en af årsagerne til at den praktisk afvikling af konkurrencen var en succes.

Se billeder fra DM her (WEB).

Hyldest til Danmarks dygtigste rideres

Vinderne af de fire kategorier ved DM 2019 er:
U11: Christian Høj
U14: Albert Maack
AM: Bastian lindharth Pedersen
Pro: Hjalte Langebek Hansen (Happyhjalte), 14 år gammel

Artiklen er skrevet af Inge Langebek Hansen.

Share