28/02/2019 | Nyheder

Verdens bedste ruller i Brande 1.-3. marts

DM i freestyle inline trækker mindst en håndfuld af verdens største navne til. En af dem er en nykåret dansk verdensmester.

Store navne

Det vrimler med verdensnavne til det åbne, officielle DM i rulleskøjter på ramper, der afvikles i weekenden 1. – 3. marts 2019 i Brande. To guldvindere og en sølvvinder fra det netop overståede verdensmesterskab har allerede meldt deres ankomst. Den engelske pro Joe Atkinson er største navn på listen over atleter.

“Han er en legendarisk kører, som de seneste år har vundet alt, der er værd at vinde. Senest Winterclash”, siger Michael Buhl Jonasson fra den arrangerende klub R-A-D og henviser til det uofficielle verdensmesterskab, hvor Joe Atkinson sikrede sig førstepladsen midt i februar i Holland.

Foto: David Grant

Deltagere fra mange lande

Ved samme Winterclash gik andenpladsen i PRO til skotske Dominic Bruce, der også skater i Brande i weekenden. Vinderen af JUNIOR-kategorien til Winterclash – og dermed den uofficielle verdensmester – er dansker: 16-årige Felix Fälling. Han kører mod de voksne i Brande.

Hollands bedste pro-riders kommer. Og der er mange andre deltagere fra Danmark, Tyskland, Irland, Sverige og Polen.

“Dansk skating sprudler lige nu. Den nye hal i Brande er værd at rejse for”, siger Michael Buhl og tilføjer, at både kvinder og juniorer også møder talstærkt op.

Vovemod og stil

Freestyle rollerblading er en actionfyldt blanding af vovemod, elegance og fart. Hver kører har sin egen stil. Det fascinerende ved konkurrencerne er, at man kan se kørerne overgå alle forventninger til, hvad der er muligt at udrette med et par rulleskøjter på.

Konkurrencen afvikles i den nybyggede Urban Street Zone, der er en af Nordeuropas største skatehaller og lige nu absolut dynamo for rulleskøjtescenen i landet. Alle heats afvikles lørdag med finaler hen under aften.

Pris

Adgang for publikum: 20 kr.

Foto af Felix Fälling: Thijs Tel

Share