15/08/2017 | Nyheder

Greve Trim Stjernerne vandt mange hjerter ved 6H Skaterace i Roskilde

Indenfor speedskatingmiljøet kender de fleste klubløbere hinanden. Når der dukker nye ansigter op, vækker det opsigt og i år fik et hold unge drenge mange underkæber til at ramme asfalten.

Nyt på dansk grund

Som et nyt arrangement arrangerede Greve Trim ”6H Skaterace” – et stafetløb for hold, hvor hvert hold skal have én løber på banen ad gangen, og tilbagelægge så lang en distance tilsammen som muligt, i løbet af seks timer.

Brede sporten ud

Som ventet var størstedelen af de tilmeldte deltagere til arrangementet klubløbere, men Greve Trim havde et ønske om at åbne sporten op for nye løbere. Derfor initierede de et samarbejde med en ungdomsklub, der rummede helt nye talenter.

Drengene fra Godset

Ungdomsklubben hedder Klub Godset og ligger i Greve. Her fandt bl.a. Rikke Cumberland, fra Greve Trim, syv unge drenge i alderen 14-16 år, der havde mod på at gå sammen om at træne op til løbet. Efter et intensivt forløb med Rikke, Viktor Hald Thorup m.fl. var drengene klar til at deltage i klubbens regulære træning og herefter også sekstimersløbet, der blev afholdt i lørdags d. 12. august.

Undervejs i forløbet var syv blevet til seks grundet en gammel skade og få dage før løbet blev seks til fem på grund af en ny skade. Men holdånden klarede den hele vejen og bar drengene flot igennem det lange løb.

Det flotte resultat

Faktisk kørte drengene så godt, at flere rutinerede løbere undervejs lagde sig i læ bag drengene, og deres fart blev bemærket ved flere lejligheder. Drengene tilbagelagde 56 omgange på den 2,1 km lange bane. Det betyder, at de tilsammen kørte 117,6 km, hvilket i gennemsnit er mere end en halv-maraton hver.

Hvad så nu?

Og drengenes ambitioner for fremtiden fejler ikke noget. Et par af dem er på vej på efterskole, men planlægger at holde kontakten til Greve Trim ved lige. Og så er der lige tre drenge, der har planer om at deltage ved Le Mans i 2018. For dem, der ikke kender Le Mans, så er det præcis som 6H Skaterace – bare i 24 timer!

Greve Trim Stjerner fra venstre: Lucas Gravesen, Ilkan Sahin, Patrick Bigum Christensen, Viktor Hald Thorup, Oliver Pläge, Peter Willumsen og Mikkel Pläge.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share