04/04/2022 | Nyheder

Verdens første landshold i løbehjul offentliggør nyt hold

>> Læs pressemeddelelsen her!

Det danske landshold i løbehjul blev lanceret i juli 2020, som verdens første landshold i løbehjul. Nu offentliggøres nyt landshold af 20 kørere, der fordeler sig på 8 elitekørere og 12 talentkørere. Løbehjuls-sporten oplever stigende popularitet i Danmark og udlandet, og landsholdet udvikler elitekørere og samler unge talenter, som er vigtige rollemodeller for sporten og for kulturen.

Løbehjul er en sportsgren under Rullesport Danmark, og er en nyere sport i hastig vækst og udvikling i Danmark såvel som internationalt. Landsholdet spiller en vigtig rolle i forhold til at være rollemodeller for sporten og understøtte en livsstil og en kultur, der udvikler børn og unge sportsligt, socialt og kreativt. Organisatorisk varetages sporten af sportskomitéen for scoot, og Bastian Mullins er landsholdstræner med ansvaret for den sportslige og mentale udvikling hos kørerne, og at Rullesport Danmarks strategi for elitearbejde ’Den Røde Tråd’ følges.

”Landsholdet vil have fokus på fysisk og mental træning og udvikling af den enkelte kører, deltagelse i internationale konkurrencer og skabe et unikt sammenhold. Med 2 års erfaring med landsholdet, er vi blevet bedre rustet til at udvikle den enkelte og holdet, og skabe forudsætningerne for et motiverende læringsmiljø”, siger landstræner Bastian Mullins.

Det kommende år vil landsholdets aktiviteter fokusere på individuelle træningsprogrammer samt forebyggelse af skader i samarbejde med tidligere professionelle kører og certificeret ISF dommer, hollandske Jeroen Leenhout. Derudover afholdes landsholdssamlinger i Danmark, men også i udlandet, hvor faciliteterne lever op til atleternes niveau. Der forberedes ligeledes til internationale konkurrencer, og det forventes at der sendes atleter til både EM og VM, som afholdes af ISF og World Skate i henholdsvis USA og Barcelona.

”For mig har landsholdet betydet, at jeg har kunnet udvikle mig sportsligt og skabt en fornyet motivation. Løbehjul er ikke organiseret ligesom eksempelvis fodbold, så det kræver meget af den enkelte at blive ved med at udvikle sig. Her har landsholdet været en super god platform for sportslig, kreativ og social udvikling”, siger danmarksmester i PRO-rækken, Simon Jensen.

Hvem er med på holdet?

Der er en række kriterier vi ser på over en længere periode, når der udvælges kørere til landsholdet. Udvælgelseskriterierne er: niveau, motivation, udvikling og modenhed. Det er således en kombination af mange egenskaber, der skal være opfyldt for at kunne blive en del af landsholdet.

Landsholdet består af:

Elite Talent
Cathrine Thomasen
Christian Jensen
Emil Nordqvist
Frederik Søndergaard
Hjalte Langebek
Simon Jensen
Simon Jonson
Victor Christensen
Aksel Petersen
Elliot Vinsbøl
Jacob Olsen
Joas Helms
Johsua Hjorth
Jasper Juhl
Luca Maliki
Lucas Jelle
Orla Kellenberger
Marius Christiansen
Nis Gunther Andersen
Sebastian Berndt

Fakta

  • Danmark fik verdens første landshold for løbehjul.
  • Løbehjul betegnes også scoot på engelsk. Det danske landshold hedder således ’National Scooter Team Denmark’.
  • Rullesport Danmark er medlem af International Scooter Federation (ISF), som er den officielle internationale forening for løbehjul og World Skate Federation.
  • Løbehjul er ikke endnu på det officielle OL-program, som skateboarding blev en del af ved OL i 2021.

Kontaktoplysninger

Landsholdstræner
Bastian Mullins
bastian@rullesport.dk
+45 2293 4674

Manager for landsholdet
Birgitte Arendsdorf Olsen
arendsdorfolsen@gmail.com
+45 6162 7165

Formand for Scootkomitéen
Søren Kellenberger
soren.kellenberger@gmail.com

Share