40 sportsgrene er klar til kæmpe dansk medaljefest

20.-23. juni debuterer Herning som vært for DM-ugen, der som et nationalt mini-OL byder på en buffet af discipliner fra dansk topidræt. Omkring 135 danmarksmestre ventes at blive kåret under den store sportsfest.

For tredje år i træk afvikler Danmarks Idrætsforbund (DIF) DM-ugen, hvor toppen af dansk eliteidræt samles om at kåre danmarksmestre på tværs af sportsforbund og sportsgrene.

Ny værtsby

Efter to flotte år i Aalborg overtager Herning denne sommer værtskabet, og forude venter en festuge i det midtjyske med attraktive sportsdiscipliner til lands, til vands og i luften.

Forberedelserne er i fuld gang, men med små fem måneder til afvikling står det nu klart, at DM-ugen i år faciliterer danmarksmesterskaber for 30 sportsforbund fordelt på 40 sportsgrene. I alt forventes det, at godt 135 nye danmarksmestre skal kåres under det danske svar på et nationalt OL, der finder sted kun en lille måned før De Olympiske Lege i Paris.

Sidste år gæstede op mod 150.000 gæster Aalborg under DM-ugen, som igen i Herning inviterer til gratis sports- og folkefest. Med afvikling af mesterskaber midt på torvet og andre arenaer i byrummet med DR som tv-mæssig mandsopdækker.

”DM-ugen samler danskerne om vores bedste atleter og den idræt, der hver dag dyrkes i vores idrætsforeninger over hele landet. Det bliver en uge spækket med store oplevelser, og vi glæder os over, at vi igen i år kan præsentere nye sportsgrene i DM-ugen-familien,” siger Hans Natorp, formand i DIF.

Han glæder sig desuden over et tæt og stærkt samarbejde med Herning Kommune.

”I Herning Kommune ser vi frem til at tage imod tusindvis af atleter og tilskuere, når vi for første gang er vært for DM-ugen. Vi kommer til at bruge vores mange faciliteter og byrummet til at skabe de bedste og mest spektakulære rammer for konkurrencerne. DM-ugen er noget helt særligt, og i Herning er vi vant til at afvikle store events og arrangementer. Det kan kun blive godt,” siger Dorte West, borgmester i Herning Kommune.

Fakta om DM-ugen 2024

  • Herning den 20.-23. juni
  • 40 sportsgrene
  • 30 specialforbund
  • 82 discipliner
  • Cirka 135 medajlesæt
  • + 2500 atleter

Følg med live eller på DR

De mange danmarksmesterskaber i Herning kan opleves helt gratis fra 20.-23. juni – enten live eller når DR igen i år dækker begivenheden på alle platforme.

Hvad er DM-ugen?

DM-ugen er et stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. Bag eventet står DIF – i tæt samarbejde med de mange specialforbund – og værtsbyen Herning. DR er mediepartner på eventet.

Læs mere på dmugen.dk, hvor du også kan dykke ned i de enkelte idrætter.

Rullesport Danmark deltager i 2024

I 2024 afholder Rullesport Danmark DM i Inlinespeedskating og i Scoot i Herning.

Mere info herom kommer !

Overnatning i Herning

Find overnatning her!