20/12/2021 | Nyheder

Peder er dansk skateboardings ninja

ÅRETS FRIVILLIG I SKATEBOARDING 2021

I år er titlen som ÅRETS FRIVILLIG i Skateboarding gået til Peder “Bom Bom” Hansen fra Skatesportforeningen. Indstillingen er indsendt af Bo Villumsen, der har skrevet følgende:

Bom Bom er dansk skateboardings ninja. Han er den der gennem flere årtier utrætteligt har arbejdet for at understøtte og udvikle scenen. Altid uden at påberåbe sig opmærksomhed. Han er derfor en af de mindre kendte skatere, der har haft den største indflydelse på dansk skateboarding.

I 2021, hvor Skateboardforeningen og resten af kulturen skulle genfinde sine ben efter COVID-19, har Bom Bom været den bagvedliggende drivkraft, der har sikret at Skatesportsforeningen fik genetableret sit samarbejde med de andre foreninger, således de sportslige ambitioner holdes fast og de unge holdes til ilden. Også for foreningens bestyrelse, har han spillet en central rolle. Flere medlemmer overvejede at stoppe deres frivillige arbejde i foreningen for i stedet at fokusere på de nære fællesskaber. Men Bom Bom var indpiskeren, der fik pointeret vigtigheden af den nationale og sportslige dagsorden, og at vi arbejder for en fælles sag, der rækker ud over vores lokale klubber, nemlig skateboarding i Paris 2024.

Gennem entrering med fysiologer og diætister har Bom Bom sammensat et program, der opbygger de unge talenters fysiske base, der giver dem mulighed for at træne mange timer hver dag i mange år fremover. 

Til trods for at han ikke ynder at fremhæve sin indsats, så er Bom Bom grunden til at Skatesportsforeningen stadig eksisterer og han vil blive hyldet af mange sportsudøvere i fremtiden. Men vi mener, at hans arbejde i 2021 og de forgangne år fortjener en anerkendelse, der overstiger det vi kan give i dagligdagen.

Peder gør et stort arbejde og det anerkendes med titlen ÅRETS FRIVILLIG i Skateboarding 2021.

Share